post

De 3 beste tips voor succesvol projectmanagement

Belt wekelijks de klant op met vragen over het project, en weet jij eigenlijk niet zo 1,2,3 wat je collega’s hebben gedaan en hoe ver het project is? Dan zijn hier een paar tips om de dag goed mee door te komen en de klant duidelijk te woord te kunnen staan.

Tip #1: Begin met het openen van je favoriete projectmanagement tool

Er zijn verschillende manieren om je projectmanagement in bij te houden, maar vaak heb je meerdere programma’s nodig om het complete project te kunnen inzien. Het overzicht is er daardoor soms niet meer. In deze projectmanagement software kan je alles zien wat betrekking heeft tot het project waar de klant je over belt. De klant belt en heeft een paar vragen. Jij opent de tool en je ziet in één oogopslag hoe ver jij en je collega’s zijn met het project, wat de planning de rest van de maand is en of er nog budget over is om misschien nog iets extra’s te kunnen doen voor de klant.

Tip #2: Zorg dat je collega’s goed hun uren bijhouden in de tool

Het is erg belangrijk om je uren goed bij te houden, een bureau verkoopt tenslotte alleen maar uren aan de klant en dit is dan ook de enige manier waarop er winst gemaakt kan worden. Die winst is goed voor de medewerkers en belangrijk voor de continuïteit van het bedrijf. Met de Rodeo projectmanagement tool kan je dit ook goed gebruiken. Je hoeft dan niet meer onhandig te switchen tussen de verschillende programma’s, maar alles staat in één tool. Hiermee gaan je collega’s alleen maar meer tijd winnen!

Tip #3: Hou het overzichtelijk

Hou het project zo overzichtelijk mogelijk voor jezelf. Plan desnoods wekelijks een korte meeting in met je collega’s om te kijken of alles wat zij in de tool hebben ingevuld ook daadwerkelijk klopt en de uren gemaakt zijn die zij hebben genoteerd. Zo hou je het overzicht, weet je zelf ook hoe alles precies gaat met het project en kan je het daarna weer haarfijn uitleggen aan de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *