Een 3D-printer kopen kan een hels karwei zijn

Cube_3D_Printer2Een 3d printer kopen kan de nodige problemen met zich meebrengen, mede door het feit dat het lastig is om een juiste uit te kiezen. De soorten printers en tevens ook de kosten variëren enorm. Hoe kan je als consument nu een geschikte 3D-printer kopen? Natuurlijk dien je te kijken naar je situatie en je benodigdheden.

Kleuren en materialen van de 3D-printer

De meeste 3D-printers die op de markt zijn kunnen bijvoorbeeld alleen maar één kleur en één soort materiaal printen. Wil je meerdere kleuren, dan loopt de prijs van zo een dergelijke 3D-printer fors op. Houdt hier dus rekening mee wanneer je een printer gaat uitkiezen.

Waar let ik op bij een 3D-printer kopen?

Het lastig om te bepalen welke punten voor een specifieke situatie belangrijk zijn, mede door het feit dat 3D-printing zo snel evolueert. Wanneer je een hobbyist bent is het aan te raden direct een 3D-printer te kopen. Ben je echter als consument opzoek naar een geschikte printen dan kan het verstandiger zijn om nog even te wachten met de aanschaf. Op zeer korte termijn gaan er namelijk nieuwere, innovatieve modellen op de markt gebracht worden.

Is het kopen van een 3D-printer voor iedereen verstandig?

Kijken naar de 3D-printergids kunnen we concluderen dat het niet verstandig is om een printer te kopen wanneer je niet geïnteresseerd bent in de technologie. De mogelijkheden zijn nog beperkt en daardoor kiest maar een kleine groep voor de aanschaf van een dergelijk apparaat. Duidelijk is dat de technologie nog in zijn kinderschoenen staat en dat verdere ontwikkeling nodig is om het onder een groter publiek onder de aandacht te brengen. Over twee jaar komt er onder andere een nieuwe printer uit die maar 200 euro gaat kosten en met meerdere kleuren kan printen. Vandaar dat consumenten op dit moment nog niet in de rij staan om een 3D-printer te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *