Hoe vlieg je met een RC helicopter

Leren RC vliegenGefeliciteerd! Je hebt een gloednieuw RC helicopter en nu is het tijd om er mee te leren vliegen! Maar wacht! Je wil niet dat het neerstort en kapot gaat tijdens de eerste vlucht, toch? Zelfs de sterkste en duurzaamste RC helicopters staan bekend om hun kwetsbaarheid, dus je moet extra voorzichtig zijn wanneer je met ze vliegt. Voordat je begint moet je je RC heli helemaal opladen om er het maximale uit te kunnen halen. Vlieg er nooit mee in de buurt van mensen of dieren! Volg deze simpele stappen en je zult het vliegen al snel als makkelijk ervaren:

Voorbereiden

Oké, dus je hebt je RC helicopter volledig opgeladen en klaargemaakt om te vliegen. Controleer ten eerste even je RC zender. Elke zender is een beetje anders, maar het zou er ongeveer uit moeten zien zoals op onderstaande afbeelding. Als je helicopter meer dan drie kanalen heeft, zal je RC zender meerdere knoppen hebben. Maar maak je daar voor nu geen zorgen over, laten we het eerst hebben over de basisprincipes! De linker joystick zou de smoorklep(throttle) moeten zijn die slechts op en neer kan bewegen. De rechter joystick is het stuur/roer. Deze zou de vooruit- en achteruitbeweging van je RC heli moeten regelen. Let er wel op dat bij sommige modellen de smoorklep(throttle) joystick en de joystick die dient als stuur zijn omgewisseld. Je zou ook ergens een dial moeten zien die de trim regelt/bestuurt, maar daar vertellen we later meer over.

Opstijgen met je RC helicopter

Oké, alles is startklaar, dus is het tijd om op te stijgen! Plaats je heli op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat je je bevindt op een redelijk open gebied. Zet de zender van je heli aan. Als je buiten bent, vlieg dan niet als het hard waait en als je binnen bent, doe dan de lichten uit of demp ze een beetje, want ze zouden de IR ontvanger kunnen verstoren. Ga op afstand van het RC heli staan en duw de smoorklep (throttle) heel voorzichtig en geleidelijk aan omhoog totdat het helicopter een paar centimeters boven de grond zweeft.

Je helicopter zou nu op één plek moeten zweven/aan het zweven moeten zijn. Als het naar links of rechts afwijkt, pas dan de trim lichtjes aan. Kleine aanpassingen aan de trim tijdens het vliegen zorgen ervoor dat je telegeleide helicopter afwijkt naar links of rechts

.

Vliegen

Blijf de smoorklep (throttle) naar boven duwen en kijk naar hoe je telegeleide helicopter hogerop komt. Je zult zien dat de luchtweerstand toeneemt zodra je heli zich hoger in de lucht bevindt. Hierdoor zul je grotere aanpassingen moeten aanbrengen om dezelfde prestaties te krijgen als toen het RC helicopter dichtbij de grond vloog/zweefde. Wissel tussen het laag bij de grond en hoger in de lucht vliegen om je vliegkunsten te verbeteren.

Probeer om de joystick die dient om te sturen lichtjes naar links of rechts te bewegen en kijk naar hoe je helikopter van richting verandert. Probeer eerst om in een rechte lijn te vliegen en dan om een hele cirkel te vormen. Zodra je dat onder de knie hebt, kun je proberen om 360 graden te draaien of om een acht figuur te maken!

training set

Landen

Zodra je klaar bent om te gaan landen zoek je naar een mooie, vlakke plek en zorg je ervoor dat het RC helicopter zich op de juiste hoogte bevindt, waarna je de smoorklep (throttle) voorzichtig naar beneden duwt, totdat het RC heli landt. Duw er niet te hard tegen aan, want dan zal je RC heli tegen de grond aan knallen!

Dit zou genoeg moeten zijn om een begin te maken met vliegen! Zoals het oude gezegde luidt: oefening baart kunst! Wees gewoon geduldig en maak slome, soepele bewegingen. Je zult vliegen als een professional in no time!

Externe bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *