post

IT-netwerk aanleggen

Het aanleggen van een IT-netwerk is eenvoudiger dan je denkt. In dit artikel vertellen we je hoe je een IT-netwerk aansluit in huis.

Tip 1: Netwerkopstelling

Zorg voor de juiste netwerk-opstelling. Een goede basis opstelling is in ieder kantoor- en huis wel te vinden. Zorg voor een goede internetverbinding en een goed modem. Beveilig alles goed en stel alles zo op dat je over het juiste bereik beschikt.

Tip 2: Bedraad en draadloos

Bepaal voor jezelf of je kiest voor een bedraad of draadloos netwerk. Het voordeel aan een bedraad netwerk is de stabiele verbinding. Het nadeel eraan is dat je door je hele huis kabels moet trekken. Een draadloos netwerk zorgt voor een mindere stabiele verbinding, maar wel minder draden.

Tip 3: Wanneer wel wifi?

Een bedraad netwerk is beter, maar niet echt handig. Voor een tablet of smartphone is het zelfs onmogelijk om het ermee aan te sluiten. Bedenk dus goed wat je wilt en wanneer je Wifi nodig hebt.

Tip 4: HomePlug-opties

Er zijn diverse opties waardoor je op moeilijk beschikbare plekken toch apparatuur met elkaar kunt verbinden. Mijdt dubbele stekkers- en stekkerblokken. Sluit alles juist aan. Kijk naar de eventuele HomePlug setjes, deze zijn er in allerlei variaties en zorgen ervoor dat je alles aan elkaar kunt verbinden.

HomePlug brengt je thuisnetwerk op plekken waar wifi niet toereikend is en kabels trekken geen optie is.

Tip 5: Creatief aansluiten

Het aansluiten van een IT-netwerk is niet heel moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je een goed plan uitdenkt. Er zijn veel scenario’s, maar welke kies je? Wees creatief en zorg ervoor dat de aansluiting goed doordacht is.

Tip 6: Oude router

Zorg voor de juiste router. Met de juiste router kun je een goed It-netwerk aanleggen. Een oude router zorgt niet altijd voor een stabiele verbinding. Kies daarom voor een router die stabiel is en goed is.

Tip 7: Kies voor de juiste soort verbinding!

Het is belangrijk dat je een goed plan hebt. Kies voor de juiste soort verbinding en snelheid. Het is belangrijk dat je dit goed uitzoekt en de juiste soort verbinding zoekt. Alleen op deze manier kun je een goed It-netwerk aansluiten.

 

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je IT-netwerk? Schakel dan een netwerkbeheerder in die je hierbij kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *